Summer skincare

  • Posted on
  • By Joeri V.
  • 0
Summer skincare

Het is zomer! En in de zomer adviseren we je om andere producten te gebruiken dan in de winter. Je draagt ook andere kleding dan in de winter en dat is eigenlijk net zo met huidverzorging. Dit is mijn aangepaste routine voor de zomermaanden, met onder andere de Protect Oil van Esse Skincare.

In de zomer let ik net iets meer op bescherming want ja, voorkomen is toch altijd beter dan genezen. Hoewel ik de laatste jaren iets minder panisch ben voor uv-straling dan voorheen door voortschrijdend inzicht zeg maar. Maar totaal onbeschermd in de zon gaan zitten zal ik never nooit doen natuurlijk.

En naast beschermen wil ik ook altijd huidveroudering afremmen en liefst een egale huid behouden. Dat doen deze 4 stappen dus allemaal. Ik gebruik ze in de ochtend, maar stap 1 tot en met 3 kunnen ook in de avond (de foundation uiteraard niet als je in bed gaat liggen...). Het is dus ook een prima AM-to-PM routine als je het aantal producten minimaal wilt houden! #skinimalism

1. Sensitive Cleanser is de eerste stap van mijn routine, want het heeft weinig zin om op een niet-gereinigde huid kostbare skincare aan te brengen. 
2. Resurrect Serum, met daarin bakuchiol om lijntjes en poriën te verminderen en myrothamnus-extract uit de Resurrection plant voor een intense hydratatie.
3. Protect Oil, met de bijzondere ximeniazaadolie die een beschermende film vormt wanneer je huid wordt blootgesteld aan UV-straling en vrije radicalen, én daarnaast ook een fijne primer is. 
4. Foundation SPF30, met natuurlijke kleurpigmenten voor een egale huid en een minerale SPF30 als extra bescherming in de zomer. 

Quick & easy, en toch heel compleet. Wil jij deze routine ook gaan proberen?

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published