Natural sunscreen

  • Posted on
  • By Joeri V.
  • 0
Natural sunscreen

De zomer is begonnen en daar past natuurlijk ook een goede sunscreen bij, want 'voorkomen is beter dan genezen' : preventie is echt belangrijk!  

Met preventie bedoel ik dan zorgen dat je niet verbrandt en dat je zo min mogelijk zonschade aan je huid oploopt. Dus ben jij iemand die graag van de zon geniet, doe dat dan met een goede bescherming. Your skin will thank you later...

Bij Red Carpet Queen bieden we alleen nog clean beauty brands aan en dat betekent dan ook dat alle chemische zonnefilters verbannen zijn en we enkel nog sunscreens met minerale filters (zinkoxide) in ons assortiment hebben.

De sunscreen-collectie van Éminence Organics is vernieuwd en verbeterd. Minerale sunscreens hadden vroeger best wat nadelen, zoals een witte waas, heel vettig en niet makkelijk smeerbaar. Daar is nu geen sprake meer van bij de vernieuwde formules, die verrijkt zijn met passievrucht-extract (lilikoi). De voedingswaarde in lilikoi is niet alleen gunstig voor het lichaam, maar ook specifiek voor de huid. En toegevoegde antioxidanten zoals vitamine C en vitamine A, zijn essentieel voor het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. 


De 3 grootste voordelen van minerale filters op een rijtje

  1. Minerale filters zijn geschikt voor een gevoelige huid

    Minerale filters zoals zinkoxide liggen als een spiegeltje op de huid en weerkaatsen de stralen waardoor ze geen schade kunnen aanrichten in je huid.
    Chemische zonnefilters werken door middel van absorptie van deze stralen en zetten deze om in warmte. Deze warmte werkt  vaak irriterend bij mensen met een gevoelige huid. 

  2. Minerale filters zijn geschikt bij huidproblemen

    Kamp je met een huidprobleem zoals acne, eczeem of rosacea, dan kan je met een gerust hart minerale filters gebruikten. Zinkoxide helpt zelfs om deze aandoeningen te verlichten. Denk maar aan de ouderwetse zinkzalf die vaak ingezet wordt bij dit soort aandoeningen en zelfs in baby-producten omwille van de 'geneeskrachtige' werking. 

  3. Minerale filters zijn veilig voor kinderen

    Nagenoeg alle anti-zonnebrandproducten voor kinderen zijn op basis van zinkoxide. We weten dus dat de chemische filters minder wenselijk zijn maar eens we kind-af zijn maakt het blijkbaar niets meer uit? Dat heb ik altijd al apart gevonden...
    Met minerale sunscreen zit je goed voor alle gezinsleden! 
     

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published