The benefits of dry brushing

  • Posted on
  • By Joeri V.
  • 0
The benefits of dry brushing

Heb je wel eens gehoord van 'dry brushing'? Sinds ik mij verdiept heb in de benefits van aromatherapie kwam deze techniek op mijn pad and I like it. Kort samengevat is het een simpele techniek waarmee je je lichaam borstelt met een droge borstel, en daar allerlei benefits uithaalt voor je huid en je lichaam. 

Je huid wordt er zijdezacht van want het is een soort mechanische peeling omdat al je dode, droge huidcellen worden verwijderd. De stevige haren van de borstel stimuleren de doorbloeding van je huid en helpen je lymfesysteem om afvalstoffen te verwijderen. Naast een zachte huid krijg je ook een mooie glow. 

Verder werkt dry brushing ook goed bij het verminderen van ingegroeide haren (bv door scheren) en bij het verminderen van keratosis pilaris (KT). KT zijn die vervelende bultjes die veel mensen op hun bovenarmen en -benen hebben, en waar je vaak lastig vanaf komt. Ik heb daar zelf soms ook last van en deze techniek vind ik tot nu toe het effectiefst. 


Je doet het dus op een droge huid en borstelt het gebied richting het hart. Je armen vanaf je handen naar je schouder, je benen vanaf je voeten naar je heupen. Het gezicht en décolleté doe ik zelf niet met de borstel want daar zijn de haren te stug voor en doe je misschien meer kwaad dan goed. En dat is natuurlijk niet de bedoeling... Sowieso is het belangrijk om geen harde druk uit te oefenen maar zachte bewegingen te maken tot je huid licht opkleurt. Daarna stop je en ga je door met een andere lichaamsdeel. 

Doe het voor je de douche of bad ingaat zodat je de los geborstelde, dode huidcellen meteen kunt afspoelen. Je voelt dan al meteen het effect. Echt een heerlijk gevoel! Na het baden of douchen breng je een fijne lichaamsolie of body lotion aan. Die wordt nu extra goed opgenomen zodat je ook daar meer benefits uithaalt.  

Zelf gebruik ik de Revive Body Brush van Aromatherapy Associates en na het douchen breng ik mijn favoriete Relax Body Oil aan. De haren van deze borstel zijn gemaakt van natuurlijk agave cactus materiaal waarvan de uiteindes afgerond zijn. Hierdoor is hij een stuk zachter voor je huid dan de goedkopere alternatieven. Die alternatieven zijn vaak gemaakt van dierenharen (not vegan) of synthetische haren (not eco-friendly).  

Let me know of jij ook al aan dry brushing doet of het binnenkort gaat proberen. Ik vind het altijd leuk om de routines of technieken van anderen te proberen. Never stop learning... 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published