Winter has arrived!

Winter has arrived!

Winter has arrived!

De officiële winter is vandaag begonnen. Hoewel we de laatste jaren milde winters hebben gekend, is het nu toch een stuk kouder geworden dan enkele maanden geleden. De verwarming draait op volle toeren en daardoor worden we geconfronteerd met enorme temperatuursverschillen. Dat vindt onze huid niet zo fijn.... De meesten gaan dat merken aan met name de handen en het gezicht. Want je handen en je gezicht worden altijd blootgesteld aan de elementen, in tegenstelling tot ons lichaam dat altijd lekker ingepakt zit in kleding en schoenen. Dus, hoe komt je huid het beste de winter door?


​Onze 4 meest effectieve tips om je huid te winterproofen

​ 

  1. Bescherm je handen
    Als je handen uitdrogen dan lijken ze ouder. Daarnaast voelt het ook niet prettig en kunnen er kloofjes ontstaan. Je ziet ook heel vaak aan vrouwen en mannen dat ze de huid van hun gezicht beter onderhouden hebben dan de huid op de handen. Dat zie je door een verdunde huid op de rug van je handen en ontsierende vlekjes en verkleuringen. Reden genoeg om dus dagelijks te smeren met een goede (anti-aging) handcrème, en zeker in de winter
  2. Mild peelen
    Wij zijn grote fan van allerei soorten peelings zoals onze vaste klanten wel weten. Bij sommige mensen ontstaat meer gevoeligheid naarmate de temperatuur daalt. De huid is schraal en wordt snel rood. Een milde verzorging is dan essentieel, maar moet zeker effectief blijven. Als je huid schraal is, is het net fijn dat je de schilfers weghaalt maar dan wel met een mildere peeling dan gedurende de rest van het jaar. De merken bieden diverse soorten peelings aan, waaronder ook sensitive skin formuleringen.
  3. Voeg vetten toe aan je verzorging
    Gezonde vetten zijn goed voor de mens. Denk maar aan visolie. De juiste vetten, of lipides zoals ze in cosmetica heten, zijn ook heilzaam voor de huid. En dan met name wanneer de barrière onder druk staat., wat in de winter vaak het geval is. Als je dat merkt dan kan je een product toevoegen met lipides zoals een serum of dagcrème. De lipides herstellen de vochtbarrière en zitten als een warme jas om je huid heen,
  4. Verwen je huid met maskers (en andere heerlijke extra's)
    Het is het seizoen van cocoonen. Hoe heerlijk is het om met een fijn masker en een kopje hot coco in een heerlijk warm bad te liggen? Daar knap je zowel van binnen als van buiten van op! Wees dus gul aan jezelf en probeer 1 of meerdere keren per week jezelf en je huid te verwennen met een diephydraterend masker voor zowel je gezicht, handen als haren. Het is tenslotte Kerst! 


Merry Christmas! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.