Start op tijd!

Start op tijd!

Start op tijd!

Wil je definitief ontharen door middel van laser dan zul je altijd rekening moeten houden met zonnen en bruinen tijdens de cyclus. Je kan namelijk 6 weken voor en 6 weken na de behandeling niet onbeschermd met dat gebied de zon in. Het liefst willen we dat dit gebied tijdens de cyclus zijn oorspronkelijke kleur behoudt. De interval tussen behandelingen ligt gemiddeld op 6 of meer weken waardoor je dus ook tussen de behandelingen niet bruin mag worden. Dat is zeker iets om te overwegen voor je de behandeling start. Als je gemiddeld 6 behandelingen nodig hebt en dat keer 6 weken dan ben je minstens driekwart jaar bezig om een volledige cyclus af te ronden. Bij grotere lichaamsdelen zoals de benen, rug of borst ligt de interval zelfs op 8 a 10 weken. Dan ben je dus minstens een jaar of langer bezig. Als we zien dat de huid toch té gebruind is dan zullen we de behandeling niet kunnen uitvoeren. ​Start dus op tijd! 

Wat is de ideale periode om te starten met de behandelingen? 
Meteen na de zomer is de beste periode. Dan heb je het minst last van de zon en kunnen de behandelingen binnen de gestelde intervallen uitgevoerd worden. Afhankelijk van het lichaamsdeel kan de kuur dan afgerond worden vóór de volgende zomer. Mocht dat niet het geval zijn, dan is de hoofdmoot van de behandelingen uitgevoerd voor de zomer en kunnen de laatste meteen na de zomer weer ingepland worden. 

Kan ik dan helemaal niet behandeld worden in de zomer? 
Je kan wel behandeld worden in de zomer mits het gebied dat behandeld wordt niet blootgesteld wordt aan de zon. Het is de bedoeling dat je huid tijdens de behandeling zijn oorspronkelijke kleur behoudt. Als het om een privégebied gaat, zoals de bikinilijn of de oksels, dan is dit veelal geen probleem en behandelen we gewoon door tijdens de zomer. Bij lichaamsdelen als armen of benen is dit vaak lastiger. Maar die keuze laten we aan jou over. 

Wat kan er gebeuren als ik toch behandeld word als ik zongebruind ben?
Dan is er een grotere kans op verbranding van de huid of een verstoring/verschuiving van het pigment. Als de huid gebruind is, dan wordt een deel van de energie opgenomen door het pigment dat in de huid zit in plaats van het pigment in de haar. Daardoor kan de huid dus sneller verhitten wat mogelijk tot verbranding kan leiden waardoor een pigmentverschuiving kan ontstaan. 

Kan ik de behandelingen onderbreken voor vakantie?
Ja dat kan. Hoewel het raadzaam is voor het succes van het resultaat dat je de intervallen zoveel mogelijk respecteert, is het wel mogelijk om te spelen met het aantal weken tussen behandelingen om rekening te houden met een mogelijke vakantie. Dat plannen we samen met jou.

Kan ik dan wel veilig behandeld worden als ik een donkere huidskleur heb?  
Ja, met onze Lightsheer kan je veilig ontharen tot en met huidtype VI (=zeer donkere huid). Door de unieke ChillTip blijft de huid constant gekoeld waardoor oververhitting maximaal beperkt wordt en de huid dus niet verbrandt. Wel zijn gemiddeld meer behandelingen nodig dan bij de blankere huid omdat de energie die dan gebruikt mag worden, lager is. 

​Joeri

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.